1 Haziran 2009 Pazartesi

Pratik Patatesli Kol Böreği

Malzemeler:
  • 1 kg. yufka (6 adet)
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1/4 su bardağı süt veya 2 kaşık yoğurt
  • 5 ad. patates (orta büyüklükte)
  • Maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı:

Derince bir kasede patatesler çiğ olarak rendelenir. İçerisine maydanozlar kıyılır. Baharatı ve tuzu katıldıktan sonra harmanlanır. Ayrı bir kasede sıvıyağ ve süt (veya yoğurt) karıştırılır. Tezgaha bir yufka serilir ve sıvıyağ karışımı her tarafına gelecek şekilde sürülür. 6 eşit parçaya böldüğümüz patates karışımını her tarafına serpiştirilir. Bir kenarından başlayarak rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış fırın tepsisine ortasından başlayarak sarılır. Aynı işlem diğer yufkalarda da tekrarlanır. Sarma işlemi bittikten sonra üzerlerine kalan karışım sürülür. 250 derecede pişirilir.

Not:
Sıvı yağ karışımını 6 yufka ve üzerine sürülecek şekilde dengelemeye çalışın. Üzerine yetiştiremediğiniz zamanlarda yumurtanın sarısını sürebilirsiniz. 6 yufka fırın tepsileri için idealdir. Arzu edilirse birkaç soğan az bir yağda kavrulup patatese katılabilir. Patateslerin çiğ olması sizi tedirgin etmesin yufkanın içerisinde pişecektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder