- 2 kg. orta boy kabak
- Yarım kg. kıyma
- Yarım su bardağı pirinç
- Yarım demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
- 1 soğan
- 3 çorba kaşığı salça
- 1 pk. margarin
- Yarım su bardağı sıcak su
- tuz
- karabiber
Kabakların dış yüzeyleri soyularak, ortalarından ikiye bölünür. İçerileri bir oyacak yardımıyla düzgünce oyulur. Dış kısımları 2-3 mm. kalınlığında olmalı. Kabaklar tencereye yerleştirilir. Uygun bir kaba kıyma, ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış dereotu, küçük küçük doğranmış soğan, yıkanıp süzülmüş pirinç, 1 kaşık salça, yarım pk. margarin, tuz ve karabiber ilave edilir. İyice yoğurulur ve sıcak suyu dökülerek gevşetilir. Kabakların içerileri doldurulduktan sonra tencereye 2 kaşık salça, tuz ve kalan margarinin yarısı konularak, kabakların 1 cm. altlarına gelecek şekilde sıcak suyu katılır. Orta ateşte pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Sarımsaklı yoğurtla birlikte ve sıcak servis edilir.
Not:
Kaynarken suyu azalmışsa sıcak su ilave edilebilir. Tadının bozulmaması için yemeğin suyunun kabakların üzerine çıkmamasına dikkat ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder