18 Haziran 2009 Perşembe

Etli Kabak Dolması

Malzemeler:

  • 2 kg. orta boy kabak
  • Yarım kg. kıyma
  • Yarım su bardağı pirinç
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 1 soğan
  • 3 çorba kaşığı salça
  • 1 pk. margarin
  • Yarım su bardağı sıcak su
  • tuz
  • karabiber
Hazırlanışı:

Kabakların dış yüzeyleri soyularak, ortalarından ikiye bölünür. İçerileri bir oyacak yardımıyla düzgünce oyulur. Dış kısımları 2-3 mm. kalınlığında olmalı. Kabaklar tencereye yerleştirilir. Uygun bir kaba kıyma, ince kıyılmış maydanoz, ince kıyılmış dereotu, küçük küçük doğranmış soğan, yıkanıp süzülmüş pirinç, 1 kaşık salça, yarım pk. margarin, tuz ve karabiber ilave edilir. İyice yoğurulur ve sıcak suyu dökülerek gevşetilir. Kabakların içerileri doldurulduktan sonra tencereye 2 kaşık salça, tuz ve kalan margarinin yarısı konularak, kabakların 1 cm. altlarına gelecek şekilde sıcak suyu katılır. Orta ateşte pirinçler uzayıncaya kadar pişirilir. Sarımsaklı yoğurtla birlikte ve sıcak servis edilir.

Not:
Kaynarken suyu azalmışsa sıcak su ilave edilebilir. Tadının bozulmaması için yemeğin suyunun kabakların üzerine çıkmamasına dikkat ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder