8 Haziran 2009 Pazartesi

Arnavut Böreği

Malzemeler:
  • 1 kg. un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvıyağ veya tereyağı
  • 1 kaşık yoğurt
  • Arzuya göre iç malzemesi
Hazırlanışı:
Un ve tuza su ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamur ikiye bölünerek, yufkadan biraz daha büyük açılır. Yağın yarısı dökülerek her tarafı yağlanır. Ortasından büyükçe bir tabak koyulabilecek kadar bırakılıp kenarlara doğru 7-8 yerinden kesilir. Kesilen parçalar, ortadaki kesilmeyen yere üstüste kapatılır. Tepsi büyüklüğünde açılarak yağlanmış tepsiye yerleştirilir. İç harcı dökülür. Ayrılan hamur aynı şekilde tekrarlanarak, böreğin üst parçası kapatılır. 1 kaşık yoğurt ve 1 kaşık yağ üzerine sürülür. Dilimlenerek fırına sürülür. Üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.Sıcak servis edilir.

Not:
İç harcı arzuya göre hazırlanır. Patates kavurması, ıspanak kavurması, kıymalı, peynirli, soğanlı ve domatesli gibi alternatifler çoğaltılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder