11 Haziran 2009 Perşembe

Tahinli Kurabiye

Malzemeler:

  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 pk. vanilya
  • Un (alabildiği kadar)
  • Yarım su bardağı ceviz (arzuya göre)
Hazırlanışı:

Bütün malzemeler (ceviz hariç) uygun bir kaba alınır. Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar un ilave edilir. Hamur bir araya gelince ceviz büyüklüğünde bezeler alınır. Avuç içinde yuvarlanıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine birbirlerine değmeyecek şekilde yerleştirilir. 175 derecede 25 dk. kadar üzerleri çok hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Soğuduktan sonra dağılmamasına dikkat edilerek yağlı kağıttan alınır. Soğuk servis edilir.

Not:
Hamurunun toparlanması biraz zahmetli olabilir bir iki gün bekleyince daha lezzetli olan bir kurabiyedir.

Şerife Hanım'ım tarifidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder