18 Haziran 2009 Perşembe

Peynirli Poğaça (mayalı)

Malzemeler:

  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 42 gr.lık yaş maya (1 küçük pk.)
  • 300 gr. peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • karabiber
Hazırlanışı:

Ilıtılmış süte maya ve şeker ilave edilir. Maya süte yedirildikten sonra sıvıyağ, tuz ve yumurtanın akı katılarak karıştırılır. Kulak memesi yumuşaklığına gelinceye kadar un ilave edilir. Cevizden daha büyük parçalar kopartılarak avuç içinde yuvarlanır ve bastırılarak çay tabağı büyüklüğünde açılır. İçine peynirli harç konularak kapatılır. Daha önceden yağlanmış ve kızdırılmış fırın tepsisine 1 cm. aralıklarla dizilir. Poğaçaların tepside mayalanması beklenir(30-40 dk. kadar). Mayalandıktan sonra daha önceden ayırılan yumurtanın sarısı üzerilerine sürülür. 250 derecelik fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirilir.

Not:
Bezeleri hamurdan kopartmadan evvel ellerimizi tepsideki yağa batıralım. Böylelikle bezeleri daha rahat kopartır ve ellerimize yapışmamasını sağlamış oluruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder