2 Haziran 2009 Salı

Kadınbudu Köfte

Malzemeler:
  • Yarım kilo yağsız kıyma
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 soğan
  • 4 yumurta
  • 2 fincan un
  • 1 demet maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 çay bardağı sıvıyağ (kızartmak için)
Hazırlanışı:

Pirinç suyun içerisinde pilav yumuşaklığına gelinceye dek pişirilir ve süzülür. Ayrı bir tencerede çok az bir yağla (yarım kaşık kadar) rendelenmiş soğanlar sarartılır. Kıymanın yarısı katılarak hafifçe kavrulur. Ocaktan alınıp içerisine kıyılmış maydanoz katılır. Karıştırıldıktan sonra üzerine haşlanmış pirinç, kalan çiğ kıyma, bir yumurta, tuz ve karabiber ilave edilip hep birlikte yoğurulur. Yoğurma işlemi bittikten sonra yumurta büyüklüğünde parçalar alınarak yassılaştırılır ve una bulanır. Diğer 3 yumurta bir kapta çırpılır ve içine 1 tatlı kaşığı un katılır. İyice çırpılır. Unlanmış köfteler yumurtaya bulanarak kızdırılmış yağda her iki yanı kızarıncaya dek pişirilir. Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder