11 Haziran 2009 Perşembe

Açma Patatesli Kol Böreği

Malzemeler:

  • 2,5 su barbağı su
  • 1 fiske karbonat
  • 5 su bardağı un
  • 1 çorba kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 5 patates
  • Yarım demet maydanoz
  • Karabiber
Hazırlanışı:

Un, tuz, bir kaşık yağ ve karbonat kaba alınır. Suyu katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Üzerine nemli bir bez örtülerek 30-40 dk. dinlendirilir. Hamur 5 eşit parçaya bölünür her biri yufkadan daha büyük bir şekilde açılır. Açılan yufkaya yağ serpiştirilerek her tarafına yedirilir. Yufkanın yarısına kadar 5'e böldüğümüz patatesli harçtan dökülerek yayılır. Harcın üzerine yağ serpiştirilir. Patatesli kısımdan başlanarak rulo şeklınde sarılır. Hamur çekiştirilerek uzatılır. Yağlanmış tepsiye ortadan başlanarak sarılır. Diğer yufkalarada aynı işlem uygulanır. Sarma işlemi bitince 1 kaşık yoğurt ve birkaç kaşık yağ karıştırılarak üzerine sürülür. 250 derecede üzeri iyice kızarıncaya dek pişirilir. Fırından çıkarılınca 10-15 dk. üzeri kapatılarak dinlendirilir.

İç Harcı:

Uygun bir kapta patatesler rendelenir. Üzerine ince kıyılmış maydanozlar katılır. Tuzu ve karabiberi ilave edilerek karıştırılır.

Not:
Tepside boşluk kalırsa yufkanın üzerine bastırarak yayabilirsiniz. yada yufkaları sıkıştırabilirsiniz. Hiçbir sakıncası yoktur. Arzu edilirse ince kıyılıp baharatlanmış ıspanak konulabilir (iç harcı olarak).

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder