5 Haziran 2009 Cuma

Pirinçli Patlıcan

Malzemeler:
  • 6 ad. patlıcan
  • 2 soğan
  • 5-6 ad. yeşil soğan yaprakları
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 kaşık salça
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
Hazırlanışı:

Patlıcanlar alacalı soyulup fındık büyüklüğünde doğranır. Bir miktar tuz dökülerek ovulur ve 15 dk. bekletilir. Acısı çıktıktan sonra iyice yıkanıp suyu sıkılır. Soğanlar küp şeklinde doğranır. Taze soğanlar ve sarımsaklar doğranır. Hepsi birlikte bir tencereye konulur. Yağı, tuzu ve salçası ilave edilip 15 dk. kavrulur. Dibini tutmaması için arada sıcak su ilave edilir. 4 su bardağı sıcak su katılarak 20 dk. kısık ateşte pişirmeye bırakılır. Pirinci ilave edip 10-15 dk. daha pişirilir. Pirinçler uzayınca ocaktan alınır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder