20 Haziran 2009 Cumartesi

Sulama

Malzemeler:

  • Yarım kg. kıyma
  • Yarım kg. soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 kaşık salça
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Sıcak su
Hazırlanışı:

Soğanlar küçük küçük doğranır. Kıyma, tuz ve yağ katılarak ağır ateşte suyunu çekene kadar kavurulur. İnce kıyılmış maydanoz ve salça ilave edilerek, üzerini 3-4 parmak geçecek şekilde sıcak suyu konulur. Kısık ateşte soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Suyu azaldıkça ilave edilebilir. Sıcak servis edilir.

Not:
Yemeğin kıvamı ; ekmek bandırılabilecek kadar olmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder