26 Haziran 2009 Cuma

Ispanak Mıhlaması

Malzemeler:

  • 1 kg. ıspanak
  • 2 yumurta
  • 3 ad. soğan
  • Yarım subardağı sıvıyağ
  • Tuz, karabiber
Hazırlanışı:

Ispanaklar, ayıklanıp yıkandıktan sonra bütün olarak haşlanır. Süzülür ve soğuması beklenir. Ispanaklar azar azar avuç içerisinde sıkılıp ayrı bir kaseye alınır. Bıçak yardımıyla kase içerisinde küçük küçük kıyılır. Yanmaz bir tava içerisinde sıvıyağ (3-4 kaşık ayırılır) ve ince kıyılmış soğanlar pembeleşinceye kadar sotelenir. Ispanaklar ve tuz ilave edilerek 10-15 dk. kadar kavurulur. Baharatı da katılarak kavurmanın üzeri kaşığın tersiyle düzleştirilir. Yumurtalar kırılarak her tarafına yayılır, tuz serpiştirilir ve ocaktan alınır. Ayrı küçük bir tavada ( ayırılan )sıvıyağ kızdırılır ve yumurtaların üzerine eşit şekilde dökülür. Kaşıkla birkaç yerine batırılarak kapağı kapatılır ve tekrar ocağa alınır. Kısık ateşte 2-3 dk. pişirilir. Sıcak yada soğuk servis edilebilir.

Not:
Pırasa mıhlaması da aynı şekilde yapılır. (Ancak haşlanmadan ve soğan konulmadan küçük doğranmış pırasalar sıvıyağda suyunu çekene kadar kavurulur)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder