- 1 kg. yufka (6 ad.)
- 3/4 su bardağı sıvıyağ
- 1/4 su bardağı süt ( veya 2 kaşık yoğurt)
- Yarım kilo ıspanak
- Tuz
- Karabiber
Ispanaklar iyice yıkanır. Sadece yaprakları alınarak ince ince kıyılır. Büyükçe bir kaseye alınarak içerisine baharatı ve tuzu katılır. Harmanlandıktan sonra 6 eşit parçaya bölünür. Pratik patatesli kol böreğinde olduğu gibi işlemler tekrarlanır. 250 derecede pişirilir.
Not:
Ispanakların çiğ kullanılması vitaminlerinin korunması içindir. Arzu edilirse yapraklar kıyılmadan içerisine biraz tuz katılıp ovulur ve bir adet yumurta kırılır. Değişik bir lezzet elde edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder