2 Haziran 2009 Salı

Pratik Ispanaklı Kol Böreği

Malzemeler:
  • 1 kg. yufka (6 ad.)
  • 3/4 su bardağı sıvıyağ
  • 1/4 su bardağı süt ( veya 2 kaşık yoğurt)
  • Yarım kilo ıspanak
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı:

Ispanaklar iyice yıkanır. Sadece yaprakları alınarak ince ince kıyılır. Büyükçe bir kaseye alınarak içerisine baharatı ve tuzu katılır. Harmanlandıktan sonra 6 eşit parçaya bölünür. Pratik patatesli kol böreğinde olduğu gibi işlemler tekrarlanır. 250 derecede pişirilir.

Not:
Ispanakların çiğ kullanılması vitaminlerinin korunması içindir. Arzu edilirse yapraklar kıyılmadan içerisine biraz tuz katılıp ovulur ve bir adet yumurta kırılır. Değişik bir lezzet elde edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder