15 Haziran 2009 Pazartesi

Kalburabastı Tatlısı

Malzemeler :

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • Un
  • 1 pk. kabartma tozu
  • Yarım kilo ceviz
Şerbet için :

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Bir kaç damla limon suyu
Hazırlanışı :

Yoğurt ve yağ karıştırılır. Unla birlikte kabartma tozu katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak ters çevrilmiş kalbura bastırılır. (her biri avuç içi büyüklüğünde olacak) Ortasına elle kırılmış iri ceviz parçaları yerleştirilerek, rulo şeklinde her iki tarafı üst üste getirilir. Ters çevrilerek yağsız tepsiye yerleştirilir. 200 derecelik fırına sürülerek üzeri pembeleşinceye dek pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbet dökülür.

Şerbetin hazırlanışı :

Şeker ve su kaynatılır. Tırnak üzerine damlatıldığında hemen akmıyorsa şerbet olmuş demektir. Bir kaç damla limon sıkılarak 2-3 taşım kaynatılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder