28 Haziran 2009 Pazar

Çerkez Tavuğu

Malzemeler:

  • 1 kg tavuk göğsü
  • 500 gr ceviz içi
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı pul biber
  • 4 dilim ekmek
  • 1 çorba kaşığı kişniş
  • tuz
Hazırlanışı:

Tavuk etleri iyice haşlandıktan sonra süzülür ve ince ince didiklenir. Ceviz, sarımsak, kişniş, pulbiber ve tuz robotta irice çekilir. Üzerine 1 çay bardağı tavuk suyu ilave edilir ve yoğurulur. Karışım avuç içerisinde sıkılıp yağı bir bardağa alınır. Islatılmış ve hafifçe sıkılmış ekmekler, sarımsaklı cevizler robota atılır ve boza kıvamına gelene kadar tavuk suyu ilave edilir. Didiklenmiş tavukların üzerine dökülerek karıştırılır. Cevizli harçtan sıkılan yağla üzeri süslenir. Soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder