18 Haziran 2009 Perşembe

Yufkalı Sosyete Mantısı

Malzemeler:

  • 1 kg. yufka
  • 250 gr. kıyma
  • 1 kase süzme yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • 1 kaşık salça
  • tuz
  • sıvıyağ ( kızartmak için)
Hazırlanışı:

Kıymaya biraz tuz ilave edilerek yağsız olarak kavurulur ve soğumaya bırakılır. Yufkalar ortadan kesilerek 4 eşit parçaya bölünür. Geniş olan kısmına 1 tatlı kaşığı kadar kıyma konularak (kalem şeklinde ve seyrek) sigara böreği gibi sarılır. Bir ucundan başlayarak daire şeklinde sarılır. Uçlarının yapışması için biraz suya batırılır. Hazırlanan börekler yanyana sıkıştırılarak buzdolabında 1-2 saat bekletilir. Servis yapılacağı zaman tavaya bolca sıvıyağ konularak böreklerin her tarafı kızartılır. Herbir böreğin üzerine önce 1 tatlı kaşığı sarımsaklı yoğurt daha sonra 1 çay kaşığı salça sos ( 1 kaşık salça ve 1 kaşık sıvıyağ 2 dk. ocakta pişirilir ) konulur. Orta yerlerine maydanoz yaprağı konularak mantılar tamamlanır. Sıcak servis edilir.

Not:
Arzu edilirse çay saatlerinde de ikram edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder