- 1 kg. yufka
- 250 gr. kıyma
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- 1 kaşık salça
- tuz
- sıvıyağ ( kızartmak için)
Kıymaya biraz tuz ilave edilerek yağsız olarak kavurulur ve soğumaya bırakılır. Yufkalar ortadan kesilerek 4 eşit parçaya bölünür. Geniş olan kısmına 1 tatlı kaşığı kadar kıyma konularak (kalem şeklinde ve seyrek) sigara böreği gibi sarılır. Bir ucundan başlayarak daire şeklinde sarılır. Uçlarının yapışması için biraz suya batırılır. Hazırlanan börekler yanyana sıkıştırılarak buzdolabında 1-2 saat bekletilir. Servis yapılacağı zaman tavaya bolca sıvıyağ konularak böreklerin her tarafı kızartılır. Herbir böreğin üzerine önce 1 tatlı kaşığı sarımsaklı yoğurt daha sonra 1 çay kaşığı salça sos ( 1 kaşık salça ve 1 kaşık sıvıyağ 2 dk. ocakta pişirilir ) konulur. Orta yerlerine maydanoz yaprağı konularak mantılar tamamlanır. Sıcak servis edilir.
Not:
Arzu edilirse çay saatlerinde de ikram edilebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder