- 1 yumurta
- Tuz
- 2 su bardağı su
- Un
- 250 gr. kıyma
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 kaşık salça
Su, yumurta ve 1 çorba kaşığı tuz karışımına un ilave edilerek sıkı bir hamur elde edilir. Yufkadan biraz kalın olacak şekilde açılır. 2 cm.lik şeritler kesilir. Şeritlerin araları unlanarak 2 cm.lik kareler elde edilir. Temiz bir bez üzerinde 1-2 saat dinlendirilir. Hamurların birbirlerine yapışmamasına dikkat edilmelidir. Tencereye su ve biraz tuz katılarak kaynatılır. Kaypancaklar kaynayan suya atılarak haşlanır. Pişince içerisine kıymalı harç dökülür. Sıcak servis edilir.
Harcın hazırlanışı:
Kıyma ocakta kavrulur. İçerisine yağı, tuzu ve salçası katılarak 1-2 dk. pişirilir.
Not:
Suyu arzuya göre ayarlanır. Arzu edilirse mantıda olduğu gibi kaypancaklar süzülüp, üzerine yoğurt sarımsak ve kıyma sos dökülebilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder