2 Haziran 2009 Salı

Harire (Mardin Yöresi)

Malzemeler:

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı pekmez
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 kaşık nişasta (tahta kaşık)
  • Yenibahar
  • Tarçın
  • Ceviz
Hazırlanışı:

Derince bir tencerede ceviz ve tarçın hariç diğer malzemeler bir çırpıcı yardımıyla iyice çırpılır. Kısık ateşte kaynayıncaya dek pişirilir. 5 dakika daha karıştırarak pişirdikten sonra tarçın ilave edilir. Ocaktan alınıp orta büyüklükte ıslatılmış bir borcama dökülür. Üzeri yarım cevizlerle süslenir. Soğuduktan sonra dilimlenip servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder