20 Haziran 2009 Cumartesi

Ayva Tatlısı

Malzemeler:

  • 4 ad. ayva
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 karanfil
  • Kırmızı gıda boyası
  • 4 ad. elma
  • Tarçın
Hazırlanışı:

Ayvaların dış yüzeyleri soyularak ortadan ikiye bölünür. Çekirdekli kısımları oyularak temizlenir. Düdüklü tencereye şeker, karanfil, ayva çekirdekleri, biraz gıda boyası ve ayvalar konulur. Üstlerini geçecek şekilde sıcak su ilave edilerek kapağı kapatılır. 5 dk. haşlandıktan sonra ayvalar çıkartılıp borcama dizilir. Elmalar soyularak rendelenir. İçerisine biraz tarçın ve 1 kaşık şeker katılıp karıştırılır. Elmalı harç ayvaların oyuk yerlerine doldurulur. Düdüklüdeki şerbet süzülerek borcama dökülür ve 200 derecelik fırına sürülür. Elmalı harç ve ayvalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Kaymakla da ikram edilebilir. Soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder