27 Haziran 2009 Cumartesi

Hamsi Kuşu

Malzemeler:

  • 1 kg. karadeniz hamsisi
  • 3-4 ad. soğan
  • Birkaç dal maydanoz
  • 3 yumurta
  • 1 kaşık un
  • Sıvıyağ (kızartmak için)
  • Pulbiber
  • Tuz
Hazırlanışı:

Hamsiler ayıklanıp yıkandıktan sonra kılçıkları çıkartılır. Tuzunu ilave edip 1 saat kadar süzgeçte bekletilir. Çok ince kıyılmış soğan ve maydanozlar, biber ve tuz ile harmanlanır. Ayrı bir kasede yumurtalar ve un çırpılır. Tava ocağa alınıp yeteri miktarda yağ konulur. Bir adet hamsi, iç kısmı yukarı bakacak şekilde avuç içerisine yerleştirilir. Bir tatlı kaşığı soğanlı harç hamsinin üzerine konulur. Diğer bir hamsi, üzerine kapatılır. Hamsi kuşunu yumurtalı bulamaçın üzerine getirerek, kaşık yardımıyla bulamaçtan hamsinin üzerine dökülür. Orta sıcaklıktaki tavaya konulur ve diğer hamsilerede aynı işlem uygulanır. Her iki tarafı iyice kızartılır. Sıcak servis edilir.

Not:
Hamsilerin kılçıkları çıkartılırken iki yanının birbirinden kopmamasına dikkat ediniz. Hamsi kuşlarının parlak yüzeyleri dış kısımda olması gereklidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder