28 Haziran 2009 Pazar

İzmir Köfte

Malzemeler:

  • Yarım kilo kıyma
  • Yarım kilo patates
  • 1 adet soğan
  • 3 dilim bayat ekmek içi
  • 5-6 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Salça
  • Sıvıyağ
  • 2 adet sivri biber
  • 2 adet domates
Hazırlanışı:

Genişçe bir kaseye kıyma, ıslatılıp suyu sıkılmış ekmek dilimleri, rendelenmiş sarımsak ve soğanlar, ince kıyılmış maydanoz, yumurta, tuz ve karabiber konularak iyice harmanlanır. Yumurtadan biraz küçük parçalar kopartılarak avuç içerisinde parmak şeklinde yuvarlanır. Patatesler kızartmalıktan biraz iri olacak şekilde boylamasına dilimlenir. Yanmaz tavaya yağ konularak patatesler hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Süzülerek tencereye alınır. Köftelerde kızartılarak patateslerin üzerine ilave edilir. Ayrı bir tavada ortadan ikiye bölünmüş sivri biberler, 4 e bölünmüş domatesler, bir çay bardağı sıvı yağ ve tuz sotelenir. Domateslerin suyu çekilince bir iki kaşık salça ve su ilave edilir(2-3 su bardağı kadar) 5 dk pişirildikten sonra köftelerin üzerine dökülür. Yemeğin üzerini 2-3 parmak geçecek şekilde kaynar su katılır. Kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder