2 Haziran 2009 Salı

Kırmızı Biber Sosu

Malzemeler:
  • Kırmızı biber (iri olacak)
  • Sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Su
  • Ceviz
Hazırlanışı:

Biberler iyice yıkandıktan sonra fırın tepsisine konularak közlenir. Soğuyunca içleri ayıklanıp dışındaki zarları soyulur. Her tarafı yıkanıp temizlendikten sonra kavonazlara konulur. Ayıklanıp yıkanmış (bir kavanoza 4-5 adet gelecek şekilde) sarımsaklar aralarına atılır. Bir kavanoza 2 kaşık yağ ve istenildiği kadar tuz ilave edilir. Üstlerini geçecek şekilde su katıldıktan sonra bir şeker kaşığı şeker ilave edilip ağızları sıkıca kapatılır. Bir kaç gün olması beklenir. Kapaktan taşma yapıyorsa olmuş demektir. Daha sonra kavanozdakiler ince delikli süzgece dökülür. İyice süzüldükten sonra bir kaç ceviz ile birlikte robottan geçirilir.

Not:
Bozulmaması açısından küçük kavanozlarda buzdolabında saklanır. Hava almaması gerekir. Arzu edilirse acı sevenler için bir kaç tane acı kırmızı biber konulabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder