2 Haziran 2009 Salı

Tarçınlı Kek

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • Tarçın
  • Kabartma tozu
  • Un
Hazırlanışı:

Derince bir kasede mikserle şeker ve yumurtalar çırpılır. İçerisine süt ve sıvıyağı ilave edilir. Unla birlikte bir paket kabartma tozu da katılarak çırpmaya devam edilir. Yukarıdan döküldüğünde katkat olacak şekilde kıvama geldiğinde 1-2 tatlı kaşığı tarçın ilave edilir. İyice yedirildiğinde hafifçe sıvıyağla yağlanmış 20-25 cm. ebatlarında bir borcama dökülür. 175 derecede 60 ila 70 dk kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Not:
Kek pişerken fırının kapağının açılmaması gerekir. Aksi takdirde kekiniz kabarmayacaktır. Kekin üzeri kızarınca bir bıçak yardımıyla pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Kek bıçağa yapışmıyorsa pişmiş demektir. Soğuduktan sonra kesiniz. Arzuya göre küçük kalıplarla da pişirebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder