2 Haziran 2009 Salı

Krep

Malzemeler:

  • 5 ad. yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sade gazoz
  • 1 su bardağı soda
  • Tuz
  • Un
Hazırlanışı:

Un hariç bütün malzemeler derince bir kapta mikserden geçirilir. Un azar azar katılarak mikserin düşük ayarında çırpmaya devam edilir. Kekten daha gevşek akıcı bir hale gelene kadar un ilave edilir. Orta büyüklükte yanmaz bir tavada bir kepçe olacak şekilde dökülüp her tarafına yayılır. Orta ısıda pişirilir.

Not:
Hazırlanan krepler hemen kullanılmayacaksa ayrı ayrı soğutulur. Daha sonra üstüste konularak üzerlerine streç film geçirilerek buzdolabında 1-2 gün muhafaza edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder