20 Haziran 2009 Cumartesi

Kırmızı Mercimek Çorbası

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 12 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 6 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanışı:

Mercimekler, yıkanıp süzüldükten sonra düdüklü tencereye alınır. Tuz ve sıcak su ilave edildikten sonra bir taşım kaynatılır. Kapağı kapatılarak 15 dk. pişirilir. Ocaktan alınınca el blenderiyle çırpılır. Başka bir tencerede, yağ ve un tel çırpıcısıyla karıştırılarak 2 dk. kavurulur. Blenderden geçirilmiş mercimekler, kavurulmuş unun üzerine dökülür ve tel çırpıcısıyla karıştırmaya devam edilir. Birkaç dakika karıştırarak kaynatılır. Sıcak ve arzu edilirse limonla servis edilir.

Not:
Çorbanın altını kapattıktan sonra kapağını kapatınız ve arasıra karıştırınız. Böylelikle üzeri kaymak bağlamamış olur. Bekledikçe katılaşan bir çorbadır. Eğer katılaşma olmuşsa biraz sıcak su dökülerek, tel çırpıcısıyla karıştırarak 1-2 taşım kaynatınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder