27 Haziran 2009 Cumartesi

Pratik Sodalı Börek

Malzemeler:

  • 1 kg. yufka
  • 500 gr. beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 yumurta
  • 2 şişe soda (sade)
  • 1 su bardağından biraz az sıvıyağ
Hazırlanışı:

Beyaz peynir didiklenerek, içerisine ince kıyılmış maydanoz konulur ve harmanlanır. Yağlanmış fırın tepsisine ilk yufka düz olarak serilir. Yağı serpiştirilerek 2. yufka kırıştırılarak serilir ve yağı serpiştirilir. 3. yufkaya da serildikten sonra iç harcı konularak, eşit miktarda dağıtılır. Kalan 3 yufkaya da aynı işlemler uygulanır ve ilk serdiğimiz yufkanın kenarları üzerine kapatılır. Genişçe bir kasede yumurtalar çırpılır ve sodalar ilave edilir. Dilim dilim kesilmiş böreklerin üzerine her tarafına gelecek şekilde dökülür. 250 derecelik fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.

Not:
Böreğin ortası hariç, her yufkanın üzerine yağ serpiştirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder