15 Haziran 2009 Pazartesi

Kandil Simiti

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 1 pk. margarin
  • 1 yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı mahlep
  • 1 su bardağı susam
Hazırlanışı:

Oda sıcaklığında yumuşatılmış margarine tuz, şeker, mahlep ve yumurta katılarak iyice birbirine yedirilir. Unu ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılarak simit şekli verilir. Su dolu kasede ıslatılıp susama bulanan halkalar, yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dk. kadar pişirilir.

Not:
Arzuya göre halkalara yumurtanın sarısı sürülüp çörekotu serpiştirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder