2 Haziran 2009 Salı

Fırında Tavuklu Pilav

Malzemeler:
  • 1 adet tavuk
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 150 gr. margarin
  • Tuz
Hazırlanışı:

Tavuk iyice temizlendikten sonra haşlanmak üzere ocağa konulur. Tavuk haşlanırken pirinç ılık tuzlu suda bekletilir. Tavuk piştikten sonra parçalara ayrılır. Pirinç iyice yıkandıktan sonra fırın tepsisinin her tarafına gelecek şekilde dökülür. Tavuk parçaları üzerine yerleştirilir. Margarin kesilerek tepsinin değişik yerlerine atılır. 4 su bardağı sıcak tavuk suyu ilave edilir. 250 derecede pişirilir. Tavukların üzeri hafifçe kızarıp pilav suyunu çekince sıcak servis edilir.

Not:
Tavuk haşlandıktan sonra tuzunu ilave edip 3-4 dk. kaynatılmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder