21 Haziran 2009 Pazar

Taze Fasulye Kavurması

Malzemeler:

  • 1 kg. taze fasulye
  • 3 adet soğan
  • 3 yumurta
  • yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • karabiber, tuz
Hazırlanışı:

Fasulyeler ayıklanıp yıkandıktan sonra ikiye kırılır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır. Süzgece dökülür ve soğuması beklenir. Fasulyeler soğuduktan sonra avuç içerisinde fazla suyu sıkılır ve başka bir kaba alınır. Parçalanmasının sağlanması için el yardımıyla bir kaç kere sıkıştırılır (köfte yoğurur gibi) Küp doğranmış soğanların içerisine ince kıyılmış sarımsak ve sıvı yağ katılarak pembeleşinceye kadar sotelenir. Yumurtalar kırılarak 1-2 karıştırılır Fasulye, karabiber ve tuz ilave edilerek 15-20 dk. kavurulur. Sıcak yada soğuk servis edilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder