11 Haziran 2009 Perşembe

Şehriyeli Pilav

Malzemeler:

  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 4 su bardağı sıcak su
  • Yarım su bardağı sıvıyağ(veya 3-4 kaşık tereyağı)
  • 1,5 çorba kaşığı arpa şehriye
  • Tuz
Hazırlanışı:

Pirinç 2 saat önceden ılık tuzlu suda bekletilir. Pilav tenceresine yağ ve şehriyeler katılıp hafifçe pembeleştirilir. Bol suyla yıkanıp iyice süzülmüş pirinçler ilave edilir. Birkaç dakika kavrulur. Suyu ve tuzu katılarak kapağı kapatılır. 2-3 dakika harlı ateşte, daha sonra kısık ateşte suyu çekilene kadar (7-10 dk.) pişirilir. Suyunu çektikten sonra tencerenin üzerine kağıt havlu konularak kapağı kapatılır. Ocaktan alınıp üzeri örtülerek demlenmeye bırakılır.

Not:
Yaygın teflon tenceresi önerilir. Ayrıca her pirincin pişme süresi farklıdır. Pilavınız pişerken 1-2 damla limon suyu katmanız tane tane olmasını sağlayacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder