29 Temmuz 2009 Çarşamba

Yaprak Sarması

Malzemeler:

  • 4 su bardağı pirinç
  • 4-5 ad. soğan
  • 1 demet maydanoz
  • 1-1,5 su bardağı sıvıyağ
  • 3 kaşık salça
  • Tuz
  • Üzüm yaprağı
  • Karabiber
Hazırlanışı:

İnce kıyılmış soğanlar sıvıyağda hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Salçası katılıp karıştırılır. Pirinç, karabiber, tuz ve maydanoz ilave edilerek 5-6 dk. kavurulur. Yarım su bardağı su dökülerek kısık ateşte suyu çektirilir. Hazırlanan iç malzemeden azar azar yaprakların içine katılarak, parmak genişliğinde sarılır. Tencerenin dibine birkaç yaprak konularak (sarmaların yapışmaması için) sarmalar, boş yer kalmayacak şekilde döşenir. Üzerine biraz tuz ve sıvıyağ dökülür. Genişçe bir tabak ters çevrilerek üzeri kapatılır. Üzerini geçecek şekilde kaynar su dökülerek kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişmeye bırakılır. Suyu biterse ve pişmemişse kaynar su ilave edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder