13 Temmuz 2009 Pazartesi

Hindistan Cevizli Kurabiye

Malzemeler:

  • 175 gr. margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri
  • 6 kaşık hindistan cevizi
  • 2 yumurta
  • 4 su bardağı un
  • 1 pk. kabartma tozu
Hazırlanışı:

Genişçe bir kaba oda sıcaklığında yumuşamış margarin, pudra şekeri, yumurtanın sarısı ve hindistan cevizi konularak karıştırılır. Un ve kabartma tozu katılarak iyice yoğurulur. Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak avuç içerisinde yuvarlanır. Çırpılmış yumurta akına batırıldıktan sonra hindistan cevizine batırılır. Yağlanmış fırın tepsisine dizilerek önceden ısıtılmış 180 derecede 25-30 dk. pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder