2 Temmuz 2009 Perşembe

Tuzlu Kurabiye

Malzemeler:

  • 1 pk. margarin
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 kaşık sıvıyağ
  • 2 yumurta
  • 3 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 pk. kabartma tozu
  • Un
Hazırlanışı:

Genişçe bir kabın içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta,(bir yumurtanın sarısı ayırılacak) yoğurt, sıvıyağ, tuz ve pul biber konularak iyice karıştırılır. Un ve kabartma tozu ilave edilerek ele yapışmayacak yumuşaklıkta bir hamur elde edilir. İstenilen şekil verilerek yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Üzerilerine yumurtanın sarısı sürülerek 200 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder