29 Temmuz 2009 Çarşamba

Karnıyarık

Malzemeler:

  • 10 ad. patlıcan
  • 2-3 ad. domates
  • 2 ad. soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım kg. kıyma
  • 2-3 kaşık salça
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • 3 ad. biber
Hazırlanışı:

İnce ve orta boyda ki patlıcanlar alacalı soyularak tuzlu suda 1-2 saat bekletilir. Soğanlar küp küp doğranarak kıymayla birlikte sotelenir. Çok az sıvıyağ ve tuz ilavesiyle iyice kavurulur. Kabukları soyulup küp doğranmış domates ve maydanoz katılır. Domatesler biraz yumuşayınca 1 kaşık salça ilave edilerek karıştırılır. Patlıcanlar biraz sıvıyağda kızartılarak fırın tepsisine dizilir. Ortalarından uzunlamasına kesi atılarak iç harcı doldurulur. Domates ve biberler dilimlenerek üzeri süslenir. Su kaynatılarak (2 su bardağı) içine 1-2 kaşık salça ve tuz katılarak karıştırılır. Tepsiye dökülerek 250 derecelik fırında biberler kızarıncaya kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder