2 Temmuz 2009 Perşembe

Kaya Pastası

Malzemeler:

  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • 250 gr. margarin
  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı pudra şekeri
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 pk. kabartma tozu
  • Un
  • 1 avuç üzüm
Hazırlanışı:

Genişçe bir kabın içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu ve limon kabuğunun rendesi konularak yoğurulur. Azar azar un ilave edilerek, ele yapışmayacak yumuşaklığında bir hamur elde edilir. Üzüm ve fındıklar katılarak 1-2 dakika daha yoğurulur. Hazırlanan hamurdan parçalar kopartılarak (şekilsiz biçimde) yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 200 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder