8 Temmuz 2009 Çarşamba

Karamelli Tatlı

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 3 çay bardağı un
  • 1 pk. vanilya
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 pk. krem şanti
  • 1 su bardağı süt
Şerbet:
6 çay bardağı şeker
7 çay bardağı su

Hazırlanışı:

Yumurta, şeker, yoğurt, un, vanilya ve kabartma tozu iyice çırpılarak uygun bir borcama dökülür. Fırına sürülerek 200 derecede pişirilir. Şerbeti için; şeker kısık ateşte karıştırılarak yakılır. Suyu ilave edilerek 10 dk. kaynatılır ve ılık kekin üzerine dökülür. Krem şanti hazırlanarak soğuyan kekin üzerine eşit miktarda dökülür. 1-2 saat dinlendikten sonra dilimlenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder