- 3 yumurta
- 1,5 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 3 çay bardağı un
- 1 pk. vanilya
- 1 pk. kabartma tozu
- 1 pk. krem şanti
- 1 su bardağı süt
6 çay bardağı şeker
7 çay bardağı su
Hazırlanışı:
Yumurta, şeker, yoğurt, un, vanilya ve kabartma tozu iyice çırpılarak uygun bir borcama dökülür. Fırına sürülerek 200 derecede pişirilir. Şerbeti için; şeker kısık ateşte karıştırılarak yakılır. Suyu ilave edilerek 10 dk. kaynatılır ve ılık kekin üzerine dökülür. Krem şanti hazırlanarak soğuyan kekin üzerine eşit miktarda dökülür. 1-2 saat dinlendikten sonra dilimlenerek servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder