- 4 yumurta
- 4 çay bardağı şeker
- 4 çay bardağı un
- 1 pk. kabartma tozu
- 1 pk. büyük kakao
- 1-2 kaşık sıvıyağ
- 1 kg. süt
- 1 pk. krem şanti
- 1 pk. çikolata sos
Genişçe bir kapta; yumurta ve şeker, mikserin yüksek derecesinde köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Sıvıyağ, kakao, un ve kabartma tozu ilave edilerek birkaç dakika daha çırpılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülerek 200 derecede 10-15 dakika kadar pişirilir. Kek fırından çıkarılınca 2 su bardağı soğuk süt her tarafına gelecek şekilde dökülür ve soğumaya bırakılır. Soğuyan kekin üzerine; önce krem şanti, (her tarafına gelecek şekilde) daha sonra çikolata sos dökülür. Buz dolabında 1-2 saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.
Soslar:
1 su bardağı soğuk süte 2 paket krem şanti hazırlanır ve buzdolabında soğutulur.
1 paket çikolata sos hazırlanır ve kaymak tutmaması için arada karıştırarak soğutulur. Soğuyan çikolata sosu kekin üzerine dökmeden önce mikserden geçirilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder