5 Temmuz 2009 Pazar

Ağlayan Güzel

Malzemeler:

  • 4 yumurta
  • 4 çay bardağı şeker
  • 4 çay bardağı un
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 pk. büyük kakao
  • 1-2 kaşık sıvıyağ
  • 1 kg. süt
  • 1 pk. krem şanti
  • 1 pk. çikolata sos
Hazırlanışı:

Genişçe bir kapta; yumurta ve şeker, mikserin yüksek derecesinde köpük köpük oluncaya kadar çırpılır. Sıvıyağ, kakao, un ve kabartma tozu ilave edilerek birkaç dakika daha çırpılır. Yağlanmış fırın tepsisine dökülerek 200 derecede 10-15 dakika kadar pişirilir. Kek fırından çıkarılınca 2 su bardağı soğuk süt her tarafına gelecek şekilde dökülür ve soğumaya bırakılır. Soğuyan kekin üzerine; önce krem şanti, (her tarafına gelecek şekilde) daha sonra çikolata sos dökülür. Buz dolabında 1-2 saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir.

Soslar:

1 su bardağı soğuk süte 2 paket krem şanti hazırlanır ve buzdolabında soğutulur.
1 paket çikolata sos hazırlanır ve kaymak tutmaması için arada karıştırarak soğutulur. Soğuyan çikolata sosu kekin üzerine dökmeden önce mikserden geçirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder