18 Temmuz 2009 Cumartesi

Elmalı Pasta

Malzemeler:

  • 250 gr. margarin
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 1 yumurta
  • 1 pk. vanilya
  • Yarım pk. kabartma tozu
  • Un
  • 2 elma rendesi
  • 2 kaşık toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • Pudra şekeri
Hazırlanışı:

Margarin, sıvıyağ, kabartma tozu, vanilya, yumurta ve un iyice yoğurulur. 10 dakika dinlendirildikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içerisinde yuvarlanır. Düz bir zemin üzerinde çay tabağı büyüklüğünde açılır. Ortasına harç konularak rulo şeklinde sarılır. Yağlanmış tepsiye dizilerek 175 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir. Ilındıktan sonra üzerilerine pudra şekeri serpilir.

Harç:

Elmaların kabukları soyularak rendelenir. şekeri ve tarçını ilave edilerek elmalar hafif yumuşayıncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder