8 Temmuz 2009 Çarşamba

Galeta Yapılışı (32 ad.)

Malzemeler:

  • 1 su bardağı süt (200 gr.)
  • 20 gr. yaşmaya
  • 1 kaşık şeker
  • 4 su bardağı un (500 gr.)
  • 1 kaşık tuz
  • 2 kaşık sıvıyağ
Hazırlanışı:

Süt ılıtıldıktan sonra şeker ve maya ilave edilir. Unun ortası açılarak yağ, tuz ve süt karışımı dökülür. Pütürsüz bir kıvama gelene kadar iyice yoğurulur. Üzerine temiz bir bez örterek mayalanmaya bırakılır. Mayası geldikten sonra un serpilmiş tezgaha alınır ve birkaç dakika yoğurulur. Rulo haline getirip 32 bezeye bölünür. Her beze parmak kalınlığında çubuklar olacak şekilde yuvarlanır ve hafifçe yağlanmış fırın tepsisine dizilir. 200 derecede pembeleşinceye kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder