18 Temmuz 2009 Cumartesi

Mantarlı Krep

Malzemeler:

  • Krep(kişi sayısına göre)
  • 1 pk. mantar(küçük)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı:Mantarlar temizlenip yıkandıktan sonra küp küp doğranır. Yağ, tuz ve karabiber ilave edilip mantarlar hafif yumuşayıncaya kadar tavada sotelenir. Krepler tezgaha serilerek ortalarına 1-2 kaşık mantar sote konulur. Bohça şeklinde katlanır ve hafif yağlanmış fırın tepsisine tersi gelecek şekilde dizilir. Üzerlerini kaplayacak şekilde ince bir dilim kaşar konularak 250 derecelik fırında kaşar pernirleri hafif kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak ve yanında salatalık, domates ve salatalık turşusu ile servis edilir. Arzu edilirse bohçaların içerisine tarifini verdiğimiz baharatlı tavukda konulabilir yada her ikiside karıştırılarak kullanılabilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder