16 Temmuz 2009 Perşembe

Fırında Köfteli Patlıcan

Malzemeler:

  • 2 kg. patlıcan
  • Yarım kg. kıyma
  • 1 ad. soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 dilim bayat ekmek
  • 1 diş sarımsak
  • 1 ad. yumurta
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • 3 kaşık salça
  • Tuz
Hazırlanışı:

Patlıcanlar alacalı soyulup 1 saat kadar tuzlu suda bekletilir. Ayrı bir kapta; kıyma, rendelenmiş soğan ve sarımsak, ince kıyılmış maydanoz, ıslatılıp sıkılmış ekmek dilimleri, yumurta ve tuz iyice yoğurulur. Patlıcanlar fırın tepsisine dizilerek, dibinden kopmaması kaydıyla 2-3 cm. aralıklarla kesilir. Patlıcanların kesilen bölümlerine azar azar köfte harcından sıkıştırılır. Üzerini geçecek kadar salçalı su ilave edilir. Yağı ve tuzu katılarak ince dilimlenmiş domates ve biberle süslenir. Üzeri başka bir tepsiyle kapatılarak orta ateşte arada çevirerek yarım saat kaynatılır. Ateşten alınıp önceden ısıstılmış 250 derecelik fırına sürülür. Suyu azalmışsa su takviyesi edilerek patlıcanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder