5 Temmuz 2009 Pazar

Mahlepli Kurabiye

Malzemeler:

  • 2 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 pk. margarin
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 2 kaşık şeker
  • 2 kaşık yoğurt
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • Un
Hazırlanışı:

Genişçe bir kabın içerisine oda sıcaklığında yumuşatılmış margarin ve şeker konulur. Birkaç dakika yoğurduktan sonra sıvıyağ, yoğurt, tuz, yumurtanın sarısı ve mahlep katılarak tekrar yoğurulur. Kabartma tozu ve gerektiği kadar un ilave edilerek yumuşak bir hamur elde edilir. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içerisinde yuvarlanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilerek, üzerilerine iyice çırpılmış yumurtanın beyazı sürülür. 200 derecede hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder