24 Ekim 2009 Cumartesi

Islak Kek

Malzemeler:

  • 3 yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 pk. kakao
  • 1 pk. kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 pk. vanilya
  • Un
Hazırlanışı:

Yumurta ve şeker köpürünceye kadar mikserle çırpılır. Süt, sıvıyağ ve kakao ilave edilerek kaşıkla karıştırılır. Bu karışımdan 2 su bardağı bir kenara ayrılır. Un, kabartma tozu, karbonat ve vanilya katılarak akıcı kıvamda kek hazırlanır. Hafifçe yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına dökülerek 200 derecede kabarıncaya kadar pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz dilimlenerek üzerine (daha önceden ayrılan) krema dökülür. Soğuk servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder