18 Temmuz 2009 Cumartesi

Basit Krep

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • Un
  • Tuz
  • Su
  • Sıvıyağ
Hazırlanışı:

Yumurta iyice çırpıldıktan sonra arzuya göre 1 yada 2 litre su ve 1 kaşık kadar tuz ilave edilir. İçerisine azar azar un dökülerek çırpmaya devam edilir. Kek hamurundan biraz daha gevşek olacak şekilde un katılır. Yanmaz tava ocağa alınarak biraz kızdırılır. Yarım kaşık kadar yağ dökerek her tarafına gelecek şekilde dağıtılır. 1 kepçe hamurdan dökerek tavayı sağa sola çevirerek yuvarlak bir hamur elde edilir. Orta hararetli ocakta altı üstü çevrilerek pişirilir.

Not:
Mutlaka spatula kullanınız. Krep'in piştiğini anlamak için tavayı hafifçe sallayınız. Krep oynuyorsa altı çevrilebilir. Krep hamurundan döküp yaydıktan sonra tavanın kenarlarından yarım kaşık kadar yağ damlatınız. Çevirdikten sonra da aynısını yapınız. Hem rahatça çevrilmesi hemde hafif kızarması sağlanmış olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder