2 Temmuz 2009 Perşembe

Islak Kek

Malzemeler:

  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 pk. margarin
  • 2 yumurta
  • 1 pk. kakao
  • 1 pk. kabartma tozu
  • Un
Hazırlanışı:

Yumurta ve şeker köpürünceye kadar çırpılır. Kakao ve süt ilave edilerek karıştırılır. Eritilmiş margarin katılarak biraz daha karıştırılır ve üzerine dökmek için 1 su bardağı ayırılır. Koyu bir krema haline gelene kadar kabartma tozu ve un azar azar dökülerek çırpmaya devam edilir. Yağlanmış uygun bir fırın tepsisine dökülerek 175 derecede pişirilir. Fırından çıkarılan kekin üzerine ayırılan krema dökülür. Soğuduktan sonra dilimlenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder