2 Temmuz 2009 Perşembe

Şekerli Kurabiye

Malzemeler:

  • 3 kaşık yoğurt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 pk. margarin
  • 2 yumurta
  • 1 pk. kabartma tozu
  • Un
Hazırlanışı:

Genişçe bir kabın içerisine oda sıcaklığında yumuşamış margarin, yoğurt, şeker, 2 yumurtanın sarısı ve kabartma tozu konularak iyice karıştırılır. Ele yapışmayacak, yumuşak bir kıvama gelene kadar un ilave edilir. Hamur iyice yoğurulduktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler hazırlanır. Küçük bir kasede yumurta akları çırpılır. Başka bir kaseye bir miktar toz şeker konulur. Avuç içerisinde yuvarlanan bezeler önce yumurta akına daha sonra şekere batırılır. Şekerli kısım üstte kalacak şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. 200 derecelik fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder