13 Temmuz 2009 Pazartesi

Deve Pancarı Kavurması

Malzemeler:

  • 1 kg. deve pancarı
  • 3 yumurta
  • 4-5 ad. soğan
  • Yarım su bardağı sıvıyağ
  • Karabiber
  • Tuz
Hazırlanışı:

Ayıklanıp temizlenen pancarlar 2 cm.lik aralıklarla doğranır. İyice yıkandıktan sonra kaynar suda kökleri yumuşayana kadar haşlanır. Süzülüp soğuyan pancarları avuç içerisinde sıkarak fazla suyu atılır. Küp doğranan soğanlar sıvıyağda hafif pembeleşinceye kadar karıştırılarak pişirilir. Yumurtalar kırılarak birkaç sefer karıştırılır ve pancarlar ilave edilir. Karabiber ve tuz katılarak 10-15 dk. kadar karıştırılarak kavurulur. Soğuk yada sıcak servis edilebilir.

Not:
Pancarların sadece kökleri değil, yeşil yaprakları ve çiçekleride beraber doğranır.Pancarın renginin kararmaması için, haşlanan pancarlar derhal süzülmelidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder