- 1 kg. tavuk ciğeri
- 5-6 ad. soğan
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 5-6 ad. sivri biber
- Yarım demet maydanoz
- Karabiber
- Tuz
Ciğerler iyice yıkanıp süzüldükten sonra kuşbaşı doğranır. Teflon bir tencereye alınarak yağı katılır. Ağır ateşte kapağı kapalı olarak arasıra karıştırarak pişirilir. Suyunun çekilmesine yakın iri doğranmış soğanlar (salataya doğrar gibi) ve 1-2 cm. lik aralıklarla kesilmiş biberler ilave edilir. Tuzu katılarak kapağı kapalı olarak kısık ateşte pişmeye bırakılır. Arasıra karıştırarak soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ocaktan aldıktan sonra ince kıyılmış maydanoz ve karabiber ilave edilip karıştırılır ve maydanozlar sotenin sıcağında yumuşatılır. Sıcak servis edilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder