3 Temmuz 2009 Cuma

Şakşuka

Malzemeler:

  • 2 adet patates
  • 2 adet patlıcan
  • 2 adet kabak
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • Sıvıyağ
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 diş sarımsak
Hazırlanışı:

Patates, kabak ve patlıcanlar soyularak küp küp doğranır. Kızgın yağda önce patates ve sırasıyla diğerleri kızartılarak servis tabağına alınır. Ayrı bir tavada yemeklik doğranmış soğanlar yarım çay bardağı sıvıyağda sotelenir ve kabuğu soyularak küp doğranmış domatesler ilave edilir. Dövülmüş sarımsak ve sirke konularak kısık ateşte suyu çektirilir. Kızartmanın üzerine dökülür ve maydanozla süslenerek servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder