16 Temmuz 2009 Perşembe

Patlıcan Oturtma

Malzemeler:

  • 2 kg. patlıcan
  • Yarım kg. kıyma
  • 2 ad. soğan
  • 2-3 kaşık salça
  • 2 ad. domates
  • 2-3 ad. çarliston biber
  • Tuz
  • Sıvıyağ
Hazırlanışı:

Patlıcanlar alacalı soyularak parmak kalınlığında dilimlenir. 1 saat kadar tuzlu suda bekletilir. İyice süzüldükten sonra biraz sıvıyağ da altı üstü hafif pembeleşinceye kadar kızartılır. Kızartılan patlıcanlar (fazla yağının gitmesi için) kağıt havlu üzerine serilir. Ayrı bir tavaya soğanlar küp küp doğranır ve kıyması ilave edilir. Çok az bir sıvıyağ ve tuzu katılarak kıymanın suyu çekilene kadar kavurulur. Salçası ilave edilerek 1-2 dakika daha pişirilir. Uygun bir fırın tepsisine patlıcanların yarısı dizilerek üzerine kıymalı harç eşit şekilde dökülür. Kalan patlıcanlar tekrar üzerine dizilir. Domates ve biber ince dilimlenerek üzeri süslenir. Patlıcanların üzerini biraz geçecek şekilde sıcak su dökülerek fırına sürülür ve biberler kızarana kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder