31 Mayıs 2009 Pazar

Pratik Etimek Tatlısı

Malzemeler:

  • 1 pk. tuzsuz etimek
  • 1 kg. süt
  • 8 kaşık şeker
  • 8 kaşık un(silme)
  • 1 kaşık margarin
  • Vanilya
  • 1 pk. hindistan cevizi (üzeri için)

Şerbeti:

2 su bardağı şeker ve 2 su bardağı su

Hazırlanışı:

Etimekler bir tepsiye sıralanır.(yuvarlak yada kare farketmez. Aralarında boşluk olması da önemli değil) Sadece bir taşım kaynayan şerbet her tarafına gelecek şekilde dökülür. Etimekler bir kenarda soğurken kreması hazırlanır.Bir tencerenin içerisine soğuk süt un şeker ve vanilya katılıp iyice çırpılır. Orta sıcaklıkta pişirilir. Ocaktan alınca içerisine margarin ilave edilip bir çırpıcı yardımıyla çırpılıp krema haline getirilir.Sıcak sıcak etimeklerin üzerine eşit miktarda dökülür. 1 yada 2 dk. sonra kremanın üzeri kaymaklanınca hindistan cevizi serpilir. Soğuyunca arzuya göre kesilir.

Not:
Kremanın topaklanmaması gerekir.Eğer çok katı olursa biraz soğuk sütle gevşetebilirsiniz. Çok pratik ve hafif bir tatlıdır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder