31 Mayıs 2009 Pazar

Gerçek Bafra Nokulu

Malzemeler:

  • 2 ekmeklik hamur
  • 2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 1 kabartma tozu
  • 1 pk. mısır nişastası
  • Un



İç Malzemeleri:

Kuru üzüm, ceviz ve şeker yufkalara serpmek için sıvıyağ

Hazırlanışı:

İç malzemeler hariç diğer malzemeler uygun bir kapta yoğurulur.Açılacak kıvama gelinceye kadar un ilave edilir(ele yapışmayacak kadar)üzerine temiz nemli bir tülbent kapatılıp 1 saat kadar dinlendirilir.Daha sonra eşit bezelere ayrılıp mısır nişastasıyla sofra büyüklüğünde açılır.Açılan her yufkaya yağ serpiştirilir.Üzüm,ceviz ve şekerden oluşan(arzuya göre ceviz ve şeker karışımıda olabilir) iç malzeme yufkanın üzerine serpiştirilir.Bir kenarından başlayarak rulo şeklinde sarılır. 5 cm. aralıklarla kesilir. Diğer yufkalarada aynı işlem uygulanır. Daha önceden hafifçe yağlanmış tepsiye 1 cm. aralıklarla birbirlerine değmeyecek şekilde sıralanır. Üzerlerine yumurtanın sarısı sürülerek orta hararetli bir fırında pişirilir.

BAFRA BELEDİYESİNİN VERMİŞ OLDUĞU TARİFTİR.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder